Направи си Сам Картина с Тиксо

  kartina

Извинявам се за голямото ми отсъствие, но последните месеци съм за съжаление повече от заета. Въпреки това, отделям малко от свободното си време, за да направя нещо за любимото ми място на света – моят дом. Всъщност направих тази картина, не за моя дом, а за къщата на родителите ми, защото те имаха нужда от нещо обемно (каквато е канавата), което да закрие едни не особено красиви шпилки/елементи като болтове (крепят бойлера в банята, която се намира точно от другата страна на стената). Естествено трябваше и да бъде с цветовете, които те са избрали за вътрешния си интериор – бежова гама кафяво и екрю. Купих няколко бои и четки от ето този онлайн магазин, тъй като цените бяха много ниски, а в крайна сметка останах изключително доволна от всичко закупено от там за това мога да ви го препоръчам:

https://smilearty.com/

napravi-si-sam

Това, което ви трябва за тези лесни картини с тиксо са:

1. Хартиено тиксо

2. Бои по избор

3. Четки за рисуване – вземете по-големи и по-малки

4. Хартия или канава

Начинът на правене на тази картина може да бъде описан само няколко думи, защото наистина е много лесен.

1. Най-напред измислете композицията и залепете тиксото в желаните форми. Хубаво го притиснете, за да не влиза боя под него. Ако накрая има неравности, винаги може да изравните линиите с малко боя и тънка четка.

napravi-si-sam-kartina

2. Вземете желаната боя и нанесете или равномерен цвят във всяко поле или започнете да разнасяте различни нюанси в полетата. Може например ако сте фенове на червения цвят да я направите изцяло червена или друг цвят.

chervena-kartinatri-kartini 3. Оставете една нощ хубаво да изсъхне и вече може да я закачите на стената, за да ви радва.

Вашият коментар