Коледни топки със стирофом и още нещо…

1234snow

 Коледа идва с много висока скорост, и въпреки че София не е украсена така, както други години е била, на мен ми се иска поне в къщи да ми е коледно и да мигат весело коледни лампички. Бях ви писала в преден пост с урок за плетени звездички, че тази година съм решила елхата да е украсена само с ръчно направени играчки. Освен плетените декорации, направих още 3 вида топки от стирофом с различни техники и материали, както и симпатични шишарки с малко блясък, тъй като ми липсваше, въпреки че се придържах към семплост. Ако проявявате интерес, продължете да четете. Само за информация, всичко нужно си закупих от тук.

Нужните материали са:

koleda11. Стирофом топки с желания размер (аз си купих 7 и 8 мм) – 7,00 лв. за 10 бр.

2. Прежда в избрания от вас цвят (да е по-дебела) – 4-5 лв./ панама – малко като метраж

3. Универсално крафт лепило – 2,60 лв.123456snow

Стъпка по стъпка:

– За първия модел „топка кълбо прежда“ капнете малко лепило в горната и долната страна на топката и започнете да намотавате преждата като всеки път (поне в началото) внимателно минавайте през намазаните с лепило места, за да се захване в началото. Когато вече искате да приключвате с намотаването, капнете още малко лепило накрая и притиснете за няколко секунди. Накрая с помощта на игла за плетене промушете малко от излишъка и образувайте гайка, чрез която ще закачите коледната топка за елхата.

– За втория „модел с панама“ или друг красив памучен плат, предварително трябва да изрежете еднакви по дължина и широчина лентички. След това извадете по няколко нишки в краищата им за да изглежда по рошаво. Слагайте по малко лепило на всяко парченце и накрая добавете корда или друго подходящо въженце, с което ще закачате на елхата.123snow

– Коледна декорация за елха от шишарки. С малко златист или сребрист лак за нокти лакирайте най-горния край на по-дребни шишарки. Добавете златиста или сребриста панделка, с която да закачате играчката.

12345snow

Коледна топка от пуловер с декорация от мек канап. Намажете топката с лепило и внимателно поставете предварително приготвените 4 парчета пуловер. Дупките, които са се образували при съединяването на парченцата закрийте с канапено или друго въженце.

12345678snow

1234567snow

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s