Гривни – намотани с конци

10aaa★ ★ ★

    Тези дни си купих едни най-обикновени гривнички – 3бр. за левче от магазин за мъниста (намиращ се в жк. Красно село, София). Самите гривни не са нищо особено, даже бих казала, че не изглеждаха добре, но ги купих, защото исках да направя нещо с тях. Вчера ми дойте идеята да направя тези гривнички с конци, малко лепило и няколко халкички. Първоначално мислех да добавя и висулки, но в последствие се отказах, защото без тях ми изглеждат по-елегантно и по универсални за носене. Четете надолу в публикацията и ще разберете как да си направите такива.

Нужните материали са:

1. Няколко гривни

2. Дебели памучни конци (може и с тънки)

3. Халкички

4. Клечка за зъби

5. Лепило – аз използвах такова каквото имам (за обувки), но може да използвате и друго силно лепило като E6000, C200 или др.

12a

    Започнете този DIY проект първо като вземете решение в какъв цвят искате да са вашите гривни. В моят случай аз взех най-дебелата гривна и реших да я направя двуцветна – в черно и беж, защото исках другите две по-тънки гривнички да са едноцветни – съответно в черно и бежово.

14

Намотаване на конеца:

    С помощта на клечка за зъби разнесете малко лепило по гривната (както е показано в картинката).

13a

    Изчакайте няколко секунди да се изпари разтворителя в лепилото и сложете конеца върху лепилото. След като конеца се залепи започнете да навивате конеца внимателно около туко-що залепения – за да го покриете и пристегнете.

    Продължете да навивате, като същевременно пристягате, за да стане плътно навита. От време на време по желание може пак да мазвате по малко лепило. Ако ще правите гривната двуцветна, завържете досега навивания конец с другия желан от вас чрез обикновен възел (както е показано в картинката).

15

    Вземете пак клечката за зъби и с нея разнесете малко лепило по вътрешната страна на гривната, и притиснете по страната двата края на конците да се залепят добре. Продължете да навивате новият цвят конец. Виждайки, че приближавате края на гривната, сложете лепило по цялата повърхност на все още виждащата се метална повърхност на гривната, но този път мацнете малко и върху първоначално навития конец от вас. Намотайте до края на гривната и преметнете конеца още 2-3 пъти върху вече намотаното от вас – трябва леко да се препокрият двата конеца. Изрежете излишното плътно и го притиснете хубаво, защото тук трябва да е най-добре залепено. ПС: Имайте предвид, че трябва така да сте направили тези последни премятания, че края на конеца да се пада от вътрешната страна на гривната.

Слагане на халкички:

    Вземете избраните от вас халкички (аз използвах такива в меден цвят) и с клещички ги разтворете толкова, колкото да могат да преминат през гривната. След като сложите първата халкичка я притиснете плътно по гривната. Поставете толкова халкички, колкото желаете, все пак е най-добре да сложите халкичките там където се събира началото и края на конеца – така хем ще прикриете ако има някакви недостатъци в тази област, хем ще стане и по-здраво.

    Това е моето предложение за днес, надявам се да ви е харесало. До скоро!

11a

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s