Плетена гривна за 50$? А защо не за 5лв.?

Тези дни бях в любимия си сайт ETSY и забелязах тези много сладки гривни – всяка от които по близо 50 $… Тук собственичката на online магазина малко е прекалила, при положение, че труда (около 10 минути) и използваните материали са не повече от 5 лева. Все пак съм длъжна да благодаря на Mollymoojewels за красивата идея и ѝ желая много продажби!

134

За проекта ще са ви нужни:

♥ ♥ ♥

Кука: 2-2,5 мм (ако искате по-тънка гривна: плетете с по-малка кука, и обратното – ако искате по-широка гривна: плетете с по-голям номер)

Прежда или конци: подходящи за рамера кука и в избран от вас цвят

Много мъниста: с отвор – подходящ да мине през него преждата или конеца който сте изпрали, големина и цвят – по желание (може всички да са един цвят или пък шарени)

Закопчалка: може да изберете голямо мънисто, копче или метална закопчалка

Метален медальон: по избор – за красота

Дължина на гривната: в ненавито състояние приблизително 90 см. / увива се около ръката 6 пъти/

За гриванта ще трябва да знаете как се: започва, плете синджир, как се прави залепена бримка и как се завършва – всичко може да видите ТУК

Проекта в стъпки:

♥ ♥ ♥

1.  Нанижете всички мъниста на конеца – по реда в който искате да бъдат – може да се редуват ако са два цвята или в друг желан от вас ред.

2. Започнете да плетете синджир – например изплетете 4-5 синджира и спрете. Вземете пред вас голямото мънисто или копче (това, което сте избрали за закопчалка). Само за проба направете залепена бримка в първия изплетен синджир и пробвайте дали през получената халка от синджири може да мине мънистото или копчето (трябва да минава доста трудно!), ако е тясно и то не може да мине – разплетете внимателно залепената бримка и изплетете още 1-2 синджири и пак пробвайте, така докато не направите нужните синджири. След като вече сте видели, че мънистото минава, направете си залепената бримка (сега ще имате отвор за закопчалка) и продължете да плетете синджир.

3. Плетете 2 синджира и 3ият го изплетете заедно с мънисто и карайте така до края. Може всеки синджир да е с мънисто – това го преценявате вие. От време на време увивайте изплетеното от вас около ръката, за да се ориентирате още колко трябва да плетете.

4. Към края – т.е. когато забележите, че се оформя и 6ият път на увиване забавете и плетете бавно и внимателно – гривната не трябва да става нито много тясна, нито много широка. Щом наближите края и гривната ви седи добре около ръката, завършете със синджирите и оставете конец около 10 см.

5. През излишъка нанижете голямото мънисто или копчето което сте избрали и завържете с двоен възел към последния направен от вас синджир, изрежете излишъка.

6. Вземете избрания от вас медальон и го закрепете с халка към някой синджир по желание.

ПС: ако ще използвате метални закопчалки, пропуснете 2 стъпка със залепената бримка. Изплитате си всички синджири с мъниста и накрая добавяте в двата края с помощта на клещи и халки съответните метални закопчалки към първия и последен синджир.

Готово!!

♥ ♥ ♥

Advertisements

One response to “Плетена гривна за 50$? А защо не за 5лв.?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s