Плетени сърца

Тези 5 модела на сърца са едни от най-любимите ми, по принцип сигурно вече знаете, че не всички схеми от интернет стават както са показани на снимките, но тези стават и са перфектни за начинаещи – с други думи, няма да сбъркате с тях ;). Плетат се за броени минути, но все пак реших да ги споделя с вас малко по-рано, за да може да се подготвите за Свети Валентин от сега. Имам още любими, които ако имам време да ги намеря и преведа, ще кача по-късно. В интернет има много модели за сърца, кой от кой по-хубав, в тази публикация искам като цяло да дам идеите, които може да направите с тях. За моделите на сърцата продължете да четете в сегашната публикацията, за да видите как се плетат самите бримки, моля посетете тази страница – ТУК.

♥ Плетени сърца ♥ 

1а

4 синджира и съединете със залепена бримка в първия

Ред 1:  10 ниски пълнежа в халката, която ви е се образувала, съединете със залепена бримка в първия нисък пълнеж.

Ред 2: 5 високи пълнежа с една наметка в първата бримка. Плетете по 1 висок пълнеж в следващите 3 бримки. 1 висок пълнеж с две наметки в следващия. Плетете по 1 висок пълнеж в следващите 3 бримки, 5 високи пълнежа с една наметка в следващата бримка, съединете със залепена бримка.

Ред 3: 1 синджир в разцепването/делението на сърцето. 1 нисък пълнеж в следващата бримка. В следващите 3 бримки плетете по 2 ниски пълнежа. В следващите 4 бримки плетете по 1 нисък пълнеж. В най-долната /острата част на сърцето изплетете 3 ниски пълнежа. В следващите 4 бримки плетете по 1 нисък пълнеж. В следващите 3 бримки плетете по 2 ниски пълнежа. 1 нисък пълнеж в следващата бримка. Завършете със залепена бримка.

♥ Картички с плетени сърца ♥

2а2бЩе ви трябва: хартия в различни цветове и десени, дантела, панделка, плетени сърца, ножица и лепило.

Плетени сърца: Всички пълнежи се плетат в първия синджир! Започнете с 4 синджира. 3 високи пълнежа с две наметки в първия синджир, 3 високи пълнежа с една наметка, 1 синджир, 1 висок пълнеж с две наметки,  1 синджир, 3 високи пълнежа с една наметка, 3 високи пълнежа с две наметки. 3 синджира и залепена бримка в средата на сърцето. Завършете.

картичките и фибите са от gratefulprayerthankfulheart.blogspot.com

♥ Фибички с плетени сърца ♥

3а

За тези фибички, ще ви трябват: фибички, горещ силикон или лепило и плетени малки сърчица.

Започнете с 4 синджира и залепена бримка в първия за да се образува кръг. 2 синджира, (4 високи пълнежа с една наметка, 1 висок пълнеж с две наметки, 4 високи пълнежа с една наметка) в кръга. 2 синджира, залепена бримка в кръга, завършете като дръпнете преждата отзад и завържете този свободен край с този останал ви от началото.

♥ Гирлянд с плетени сърца ♥

4авидяно в sarahndipities.blogspot.com

Ред 1: 4 синджира. Сега направете всички пълнежа и бримки в първия синджир: 3 високи пълнежа с две наметки, 3 високи пълнежа с една наметка, 1 синджир, 1 висок пълнеж с две наметки, 1 синджир, 3 високи пълнежа с една наметка,3 високи пълнежа с две наметки, 2 синджира, залепена бримка в средата.

Ред 2: 3 синджира, в първия висок пълнеж с две наметки оплетете 1 нисък пълнеж и 1 полупълнеж. в следващата бримка изплетете 3 полупълнежа, в следващата 2 полупълнежа, в следващите 4 бримки изплетете по 1 нисък пълнеж, 1 синджир, 1 висок пълнеж с една наметка във високия пълнеж от предния ред, 1 синджир, в следващите 4 бримки изплетете по 1 нисък пълнеж, в следващата 2 полупълнежа, в следващата бримка изплетете 3 полупълнежа, полупълнеж и нисък пълнеж в следващата бримка. 3 синджира и залепена бримка в средата.

Ред 3: 3 синджира, изплетете нисък пълнеж отгоре на 3те синджира от предния ред/с които започнахте/. 2 ниски пълнежа в следващата бримка, 1 нисък в следващата, продължете с ниските пълнежи докато не стигнете върха на сърцето, 2 синджира (за връх), в следващите 7 бримки по 1 нисък пълнеж, 2 ниски пълнежа в следващта бримка, 1 нисък в следващата, 2 ниски в следващата, нисък пълнеж в 3те синджира от ред 2, 3 синджира и залепена бримка в средата на сърцето. Дръпнете преждата отзад на сърцето и завършете.

За да направите гирлянда изплетете няколко сърца. След това започнете с 45 синджира и нисък пълнеж в най-горната бримка от едната страна на сърцето, 6 синджира, отново нисък пълнеж но в най-горната част на другата половина на сърцето, 12 синджира, *нисък пълнеж в най-горната бримка от едната страна на сърцето, 6 синджира, отново нисък пълнеж но в най-горната част на другата половина на сърцето, 12 синджира. Повтаряйте от * докато не ви свършат сърцата, завършете след последното сърце с 45 синджира.

♥ Плетено сърце за шал ♥

5a

Намерих тази красота без модел, но смятам, че е почти същия като горния. Плетете с по-голям номер кука и по-дебела прежда. Добавете безопасна игла и закачете към шал или чанта.

♥ ♥ ♥

Погледнете още модели за сърца /на английски/ – ТУК – при интерес на някой модел от вас, мога да го преведа и разясня ако има проблеми.

Тъй като често получавам писма от момичета, които могат да плетат само като си помагат с видео и не могат да четат модели, предлагам на тях да погледнат ТУК (ютуб) за плетене на сърца

2 отговора на “Плетени сърца

  1. здравей, може ли да поясниш за сърцето от Картички с плетени сърца като направим синджир от 4 , правим ли го на кръгче или не 🙂 ( Аз сега започвам и все още ми е малко сложно , но много ми хареса идеята за сърцата 🙂 )

    • Не, значи правиш 4 синджира и след това плетеш 3 високи пълнежа в първия синджир от тези четирите които си направила, без да ги съединяваш със залепена бримка 🙂 Хубав ден 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s