DIY идеи с щипки за пране

Обикновените стари щипки за пране може да се превърнат в обект на възхищение и да заживеят нов живот. Ето и няколко идеи…

★ Сватбени щипки за пране ★

Прекрасен DIY подарък за гостите на сватбата или добавка към такъв, в който ще участвате и вие като творите с много любов. Тези красоти, станали известни по целия свят са дело на известната DIY блогърка Бритъни Уотсън .

♥ Ще ви трябва ♥

дървени щипки за пране

молив

акрилни бои: бяла, черна и червена

тънка четка за рисуване

тюл или дантела

лепило (може топъл силикон)

♥ Как се прави ♥

Вземете една щипка и я обърнете на обратно. С молив направете очертания на костюма, папионката и на булчинската рокля. Бритъни съветва да се украсява семпло, въпреки това тя добавя и червени бузки и воал на нейната закачлива булка. С акрилната боя внимателно се запълва в очертанията на класическия черен костюм и на бялата рокля. С лепилото закрепете парче тюл върху „главата” на булката.

Погледнете и тази щипка колко е красива, намерих я докато търсих подаръци за Свети Валентин, въпреки че е по-семпла е много симпатична:

-2

★ Щипки с декупаж ★

♥ Ще ви трябва ♥

дървени щипки за пране

красива хартия

лепило за декупаж

синтетична четка за декупаж

мастило (или тъмна акрилна боя)

гъба (за съдове или грим)

панделка в желан цвят

ножица

♥ Как се прави ♥

Изрежете декоративната хартия с размер малко по-малък от страната на щипката. Ако желаете и от двете страни да е с декорация – изрежете две ивици хартия. С четката за декупаж нанесете тънък слой лепило и наместете хартията, минете още един път с четката (без да е напоена с лепило) като се стараете да премахнете всички балончета които са се образували. Изчакайте няколко минутки и преминете към следващата стъпка. Вземете гъбата и много леко потопете краището й към акрилната боя или към мастилото. Притиснете гъбата към лист хартия 1-2 пъти за да не пуска много боя после, след това допрете леко към краищата на щипката за да се образува този ефект. За по завършен вид – нанесете още един тънък слой лепило или лак, за да се запечата напълно. Оставете настрана да изсъхне една нощ. Завържете панделка.

ПС: Аз съм си правила две кутии с този ефект като използвах рециклирана тънка хартия (предварително напечатана с желаните мотиви) и после с гъба добавих тъмно кафява акрилна боя по краищата, за да придаде старинен ефект и става страхотно.

★ Рамка за огледало с щипки ★

♥ Ще ви трябва ♥

дървени щипки за пране (разкрасени от вас с техниката декупаж или просто нарисувани с много любов)

чиния (с по-малък диаметър от този на огледалото)

огледало

закачалка/кукичка за картина

топъл силикон

♥ Как се прави ♥

Поставете огледалото на равно удобно за работа място. Вземете една от щипките и я стиснете, докато е отворена нанесете силикона в долната и част (така че като я захванете към огледалото да не мърда). Повторете с всички щипки докато не завършите.

Поставете чиния отгоре, за да стане равен кръг. С топъл силикон залепете кукичката и готово.

За още интересни идеи погледнете:  тук, тук, идеи за деца тук

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s