Oпознай своето тяло

Форми на женското тяло

Много се лутах по тази тема из интернет пространството и установих колко различни и противоречащи мнения има по въпроса за женското тяло. Какво толкова трудно има да се определи едно тяло? Оказа се, че не е толкова просто, защото дори разликата от 1-2 см. може да ви премести от предполаганата от вас форма в друга… Прочетете статията, за да видите вие какво тяло имате и какво да обличате, за да покажете най-доброто от него. В много сайтове срещнах повече от 4 типа форми женско тяло, което според мен само обърква представата на една жена за това кое има тя. Най-общите форми се категоризират само в тези 4 типа дамски тела:

1. Ябълкoвидна форма

2. Крушовидна форма

3. Пясъчен часовник 

4. Правоъгълна форма

Интересът ми кът тази тема беше породен от модата и модните тенденции. Стигнах до заключението, че дрехите особено от големите вериги с по-евтини стоки (например тези по моловете) седят добре само на пясъчен часовник. Дънките тип цигара, прилепнали блузи се носят неправилно и масово дори от по-едри жени. Модата направо ни е заляла, и жените, въпреки че знаем какво да покажем и какво да скрием се забравяме и залитаме по неща, които не трябва да носим. Наистина открих много, нека ги наречем „правилни” и „неправилни” правила за дрехи за всяка форма тяло. Тук в България сме си малко по-кичозен и самообсъждащ се народ и затова се е стигнало до там, на запад средностатистическите жени много спазват правилата и се обличат не 100% по модата, а следват желанието си за удобство и това да изглеждат по-добре. Най-добре е да познаваме своето тяло и да изглеждаме винаги красиви, да показваме това което имаме и да прикриваме това което много много не си харесваме. Винаги може да сме красиви, без значение дали сме много слаби или по-едри. Просто следвайте съветите които ще ви представя под всяка форма, намерени от модни специалисти. Не съм добавила първото нещо каквото съм намерила и видяла, а след много търсене съчетах само нещата, които присъстват навсякъде. Така ще има една тема с точни и ясни „do’s“ & „dont’s“ правила, които несъмнено са одобрени от всички.

Ябълковидна форма

(apple shape)

   Ябълковидната форма женско тяло, позната още като обърнат триъгълник е характерна с широки рамене и голям бюст, в сравнение с по-тесните бедра. Жените с такива извивки са принципно със стройни крака, докато коремът и гърдите изглеждат по-големи от останалите части на тялото. Мазнините са предимно разпределени в областта на корема, гърдите и лицето.

Какво да носим ако имаме такова тяло – ТУК

Крушовидна форма

(pear shape)

   Крушовидната форма е позната още и като триъгълник (не знам защо, но все са наречени на плодове?). Ханша има по-голяма обиколка отколкото бюста. Мазнините на крушовидното тяло попадат на първо място в задните части, ханша и бедрата.

 Какво да носим ако имаме такова тяло – ТУК

Пясъчен часовник

(hourglass shape)

   Женското тяло тип „пясъчен часовник” според проучвания и статистики е най-рядката форма. Ханша и бюста трябва да са с еднаква като сантиметри обиколка. Талията е малка, което именно придава вида на пясъчния часовник. Разликата м/у ханша и бюста с талията трябва да е по-голяма от 23 см. И точно тук е спънката на много жени да имат това тяло или мечтаните размери 90/60/90.

 Какво да носим ако имаме такова тяло – ТУК

Правоъгълна форма

(rectangle shape)

   Правоъгълната форма е известна и под наименованието „бананова”. Разликата между талията и бедрата или бюста е по-малко от 23 см. Телесните мазнини при тези жени се разпределят предимно в областта на корема, бедрата, гърдите и лицето. Разпределението на мастната тъкан създава типичната правоъгълна (права) форма (т.е. талията не е толкова изразена).

 Какво да носим ако имаме такова тяло – ТУК

Освен тези основни 4 форми женско тяло, на много места са добавени още и овална и диамантена форма форма.

  

ето тук може да разберете вашето какво е ако имате съмнение

  калкулатор

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s