Ябълкoвидна форма

do’s” & “dont’s

Ябълковидна форма

Ябълковидната форма женско тяло, позната още като обърнат триъгълник е характерна с широки рамене и голям бюст, в сравнение с техните по-тесни бедра. Жените с такива извивки са принципно със стройни крака, докато корема и гърдите изглеждат по-големи от останалите части на тялото.

Рокли и поли: ако имате ябълковидна форма носете рокли, които падат свободно под бюста и имат лек набор в края си. Това ще балансира по-широката горна част на тялото и придава извивки. Роклите и полите трябва да са с дължина до коленете, за да покажете стройните си крака.

Панталони: панталоните трябва да са с прав или широк крачол, за да балансират широката средна част на тялото ви. Най-добрия вариант за панталон е този който се закопчава отстрани (защото те придават най-малко обем).

Блузи: най-тясната част на вашето тяло е под бюста, за това носете горни дрехи които са най-стеснени именно там и се разкрояват, за да скрият корема.

Обувки: високите обувки на платформа тип „танк” ще ви помогнат да издължите силуета си, без да правят горната половина на тялото по-голяма и обемна.

Съвет: голямото деколте или блуза тип „прегърни ме” ще привличат вниманието в тази посока. Насочете се към тази част и привлечете вниманието с аксесоари като шалове, брошки или заоблени големи яки. Това ще отвлече погледа на хората към по-едните ви извивки и ще ви издължи и направи по-стройни.

Избягвайте: дънкови якета и сака с обемисти джобове, които ще ви направят да изглеждате по-големи от колкото сте. Носете семпли якета и сака (с колкото може по малко елементи по тях). Същото важи и за панталоните – не носете панталони с големи джобове или джинси.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s