Pancakes – истински американски палачинки

   Толкова много рецепти има в интернет, но все ме беше страх да опитам, защото знаех, че повечето от тях са взети от неясни източници и може би дори не са дегустирани. Днес сутринта направих американски палачинки като малко модифицирах и смесих няколко рецепти в едно, за да ми се получат на вкус като американските палачинки. Получиха ми се наистина вкусни, мекички и добре изглеждащи пенкейкс.

Продукти: 

  • 2 яйца
  • 250 гр. брашно
  • 400 мл. прясно мляко
  • 2 с.л пудра захар
  • 4 с.л. олио
  • 1/2 ч.л сол
  • 1 равна ч.л. бакпулвер

Приготвяне:

1.    В купа се смесват яйцата, захарта, млякото, олиото. В началото разбъркайте с телена бъркалка, за да не пръска захарта и след това продължете с миксер.

2.    В отделна купа пресейте брашното с бакпулвера и добавете солта.

3.    Добавете стъпка 2 към стъпка 1 и  миксирайте  отново.

4.    Оставете сместта да почине за 15 минутки.

5.    Пържи се в много малко мазнина (даже само преди първата сложете, след това не слагайте). Всяка палачинка е с диаметър най-много 10 см. Т.е. с един малък черпак излейте от сместа в нагорещен тиган (без да го разстилате както при обикновените палачинки, защото тук целта е да са дебели и малки като диаметър). Когато започнете да виждате балончете по повърхността, обърнете да се изпържи и от другата страна. За 1 минута горе-долу се пържи от всяка страна.

6.    Сервирайте с пудра захар, мед, сладко, сироп или разтопен шоколад. Добавете орехи или каквото смятате, че ще подхожда на настроението ви.

*Рецептата е за малко над 10 палачинки.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s