Тирамису

Една моя приятелка ми каза за тази рецепта.  Реших да я пробвам и всеки път резултата е страхотен. Много лек десерт с аромат на кафе и пухкаво  сирене маскарпоне.  Bon appetite 🙂

Продукти:

  • 4 яйца
  • 150 гр. пудра захар
  • 1 кофичка маскарпоне – около 500-600 гр.
  • 1 голям пакет бишкоти
  • 2-3 чаши еспресо
  • 2-3 ч.л ром
  • какао за поръсване

Начин на приготвяне:

4 жълтъка се разбиват със 150 гр. пудра захар. Прибавя се маскарпонето и се бърка с миксер. Отделно 4 белтъка се разбиват на твърд сняг, след което се прибавят към жълтъците и маскарпонето.

1 голям пакет бишкоти се потапят една по една в силно еспресо ( в което предварително сме добавили ром). Реди се ред бишкоти, ред крем, ред бишкоти и последно ред крем. Оставя се в хладилника да се охлади. След като се е охладило напълно, със сито се поръсва обилно с какао. Става много по-вкусно, ако седи повечко в хладилника, една нощ например. Експериментирайте – сложете лимонови или портокалови корички.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s