Парфе

Този десерт е любимият на баща ми. Той го прави невероятно – става толкова лек, че никога не може да преядеш с него 🙂

Продукти:

  • 3 кутийки сметана
  • 3 водни чаши пудра захар
  • 6 ч.л желатин
  • прясно мляко
  • 2-3 белтъка
  • 1 водна чаша печени орехи
  • 1 ванилия
  • течен шоколад
  • ягоди по желание

Начин на приготвяне:

Сметаната се разбива заедно с 2 водни чаши пудра захар. Отделно желатина се разтваря в 2 кафени чаши вода и се прибавя към кутия и ½ от сметана прясно мляко.

Постепенно се прибавя към разбитата сметана. Отделно се разбиват 2-3 белтъка с 1 водна чаша пудра захар и се прибавя към сметаната + орехите и ванилията. Предварително нарязаните ягоди се поръсват във формата и цялата смес се изсипва в мокра форма. Като се извади от формата (след като е престояло добре в хладилника), се обръща и се залива с течен шоколад ( който да си направим като смесим какао, захар и вода)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s