Ваза с техниката декупаж

Ето една много интересна ваза направена от книга по солфеж. Но тази идея ме вдъхнови и аз направих подобно нещо, което ще кача по-късно.

Какво ни трябва:

Ваза – в този случай стъклена

Хартия която ще използвате

Лепило Медиум за Декупаж – 2 в 1 – лепило + лак

Синтетична четка

Акрилна боя

Вода

Как се прави:

Първо трябва да измием хубаво вазата и избършем с кърпа. С помощта на четката вземете вода и намокрете от задната страна избраното от вас парче хартия докато не омекне хубаво и не стане напълно подвижна. След това със същата четка след като леко я подсушите взимате от лепилото и намазвате мястото върху което ще лепите и задната страна на хартията:

Намествате парченцето на мястото което сте харесали. Отново взимаме малко лепило и този път намазваме от лицевата страна, като внимаваме да няма въздух – движете четката от средата към краищата. Наблегнете по-хубаво по краищата за да сте сигурни, че няма да се забелят с времето:

Така облепваме цялата ваза като оставяме половин сантиметър под гърлото не облепен, за да няма постоянен досег с вода. За оранжевия елемент който е горе е използвана акрилна боя – след която е минато още един път с медиума за допълнителна защита. Ето и вазата отдолу ( използвана е оранжева хартия):

Ето какво направих аз като подарък на майка ми, която е лекар, по случай Световния ден на здравето (07.04.2011 г.). Малка вазичка с Менделеевата таблица и Хипократовата клетва:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s