Шарени цветенца

Ето едни много сладки цветенца които може да направите почти без никакви материали и за нула време

Ето какво ви е нужно:

 1. Дървени клечки ( за шишчета)
 2. Панделки
 3. Шарени копчета
 4. Здрав конец
 5. Игла
 6. Филц – различни цветове

Ето и как се правят:

Първо трябва да изрежем филца във формата на цветя. Направете го в различни форми.

Вземете подходящи цветово копчета и ги пришийте към цветето, може да сложите и по-малко различно по цвят цвете върху първото. Разгледайте картинката. След като сте оформили цветенцата е ред да ги прикрепите към шишчето:

Вържете и панделки към цветенцата и сте готови

Ето още как може да направите цветенцата:

които се правят ето по тази формула:

4 responses to “Шарени цветенца

 1. Много сладка идея, но моля да посочите копчетата от къде мога да си ги набява, защото повечето магазини продават еФтини пластмасови копчета. Благодаря предварително!

  • Аз съм от Овча купел, София и в магазина за шивашки материали има такива копчета, но сега се разрових в нета и гледам, че в Дом Хармония (имат сайт) имат даже повече асортимент, има ги на ул. Пиротска. Друг вариант е да се купят копчета (бели пласмасови, дървени или др.) и да се боядисат с акрилна боя в различни цветове. Но няма как в големите кинкалерии да няма различни цветове 🙂 Ако намериш някой интересен магазин сподели 🙂

   • Здравейте отново, извинявам се за забавения отговор. Аз съм си намерила дървени копчета, но излизат доста скъпо в магазин Слънчоглед (имат сайт). За около 10 копчета дадох 8лв., което ми е малко множко, но пък са много хубави. Затова си тъсех дървени кочета без декорация, защото мога да си я направя и сама. А в дом хармония в сайта, намирам само пластмасови.
    Благодаря за информацията :)!

   • Да, слънчоглед имат наистина много хубави неща, но както и ти каза е много скъпо, това е сигурно най-комерсиалния магазин за приложно изкуство не само в БГ но и по света. Препоръчвам ти, ако имаш време и акаунт в и-бей да поглеждаш там за напред. Аз каквото и да правя винаги поглеждам там – сега гледам за дървени копчета и за около 5-6 лв. може да си еземеш 100 бр. Е вече си взела, но да знаеш 🙂 Успех

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s