Снежинка

♥ Снежинка ♥

Куката е в зависимост от конците, които сте избрали – повече ТУК

За нея ще трябва да знаете:

1.      ch(s) = chain(s) = синджир

2.      sl st = slip stitch = залепена бримка

3.       sc = single crochet = нисък пълнеж

4.     dc = double crochet = висок пълнеж с 1 наметка

Може да видите как се правят ТУК

Ред 1: 6 синджира. Съединете със залепена бримка в първия синджир, за да се образува халка. 6 синджира. *Висок пълнеж с една наметка в следващия синджир. 3 синджира. Повторете от * до края. Съединете със залепена бримка в 3ия синджир от 6те синджира.

Ред 2: 5 синджира. Нисък пълнеж в пространството образувало се от 3те синджира. 2 синджира. *Висок пълнеж с една наметка в следващата бримка (която се пада висок пълнеж с една наметка от предходния ред). 2 синджира. Нисък пълнеж в пространството образувало се от 3те синджира. Повторете от * до края. Съединете със залепена бримка в 3ия синджир от 5те синджира.

Ред 3: 8 синджира.*нисък пълнеж в следващата бримка (пада се висок пълнеж). 7 синджира. Повторете от * до края. Съединете със залепена бримка в 1ия синджир от 8те синджира.

Ред 4: 1 синджир. Плетете в пространството образувало се от 7те синджира от предходния ред (3 ниски пълнежа, 4 синджира, залепена бримка в 4тия синджир от куката, 5 синджира, залепена бримка в 5тия синджир от куката, 4 синджира, залепена бримка в 4ия синджир от куката, 3 ниски пълнежа) *нисък пълнеж в следващия нисък пълнеж. Повторете () в следващото 7 синджирово пространство. Повторете от * до края. Съединете със залепена бримка в 1ият синджир. 

*** Завършете и изгладете. Може да направите снежинката като украса за коледната елха (тогава трябва да добавите след края още 5 синджира и да ги съедините, за да може да се закача), може да е мотив на бижута и др. ***

Тук същия модел снежинка е използван в рамка – подарък за предната Коледа

Очаквайте още снежинки!

Ето и друга снежинка, използвана за гривна, повече за нея ТУК  

4 отговора на “Снежинка

  1. Pingback: Снежинка 2 | Направи си сам DIY·

  2. Pingback: Коледни картини (subway art) | Направи си сам DIY·

  3. Pingback: Какво представляват картините subway art | Направи си сам DIY·

  4. Pingback: Плетена звездичка – украса за елха | Направи си сама·

Вашият коментар